Meraikan bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi serta perhubungan keluarga dan rakan-rakan di Buffet Ramadhan Kampung Nelayanku di The Westin Kuala Lumpur bermula 14 Mac sehingga 7 April 2024.
Keenakan dan aroma hidangan tradisional popular perkampungan nelayan di The Living Room, yang disediakan oleh pasukan kulinari restoran, diketuai oleh Chef Hamid Buyong di The Westin Kuala Lumpur.
Gaya Masakan Perkampungan Nelayan Malaysia
Nikmati pelbagai hidangan makanan laut yang dimasak dengan menggunakan resepi yang sinonim dengan gaya masakan perkampung nelayan Malaysia di Kampung Nelayanku, The Westin Kuala Lumpur. Hidangan ini termasuklah Lala Buloh Masak Pedas, Ikan Keli Cili Hijau, Ikan Keli Goreng Berlado, Siput Sedut Masak Gemuk Cili Api, Kari Nanas, Siput Reed Masak Halia, Sambal Udang Petai, Udang Masak Cili Telur, Udang Kari Nanas, Kari Kepala Ikan Bendi, Kepala Ikan Asam Pedas Bendi, dan banyak lagi. Kesemua hidangan ini akan dihidangkan secara bergilir-gilir sepanjang bulan istimewa ini.
IKLAN
Empat Hidangan Rendang Istimewa
Tidak lengkap hidangan pada bulan ini tanpa juadah Rendang, dan pengunjung tidak akan kecewa di The Living Room kerana chef akan menyajikan empat Rendang Istimewa termasuklah, Rendang Udang, Rendang Kerang, Rendang Ayam Kampung Hijau dan Rendang Daging Pahang. Hidangan Rendang akan disertakan bersama Lemang Putih, Lemang Hitam, Ketupat Palas, Ketupat Daun Kelapa dan digandingkan bersama Serunding Daging, Serunding Ayam dan Serunding Kelapa.
Bakar-Bakar Muara
Setiap buffet semestinya seharusnya mempunyai hidangan bergoreng dan panggang. Pengunjung dapat menikmati hidangan ini di live roasting station, ‘Bakar-Bakar Muara’ di belakang restoran, di tepi pintu masuk.
Bakar-Bakar Muara akan menampilkan hidangan kegemaran rakyat Malaysia, iaitu Kambing Golek yang akan dipanggang menggunakan dua resepi berbeza secara bergilir-gilir setiap hari.
Bakar-Bakar Muara
Setiap buffet semestinya seharusnya mempunyai hidangan bergoreng dan panggang. Pengunjung dapat menikmati hidangan ini di live roasting station, ‘Bakar-Bakar Muara’ di belakang restoran, di tepi pintu masuk.
Bakar-Bakar Muara akan menampilkan hidangan kegemaran rakyat Malaysia, iaitu Kambing Golek yang akan dipanggang menggunakan dua resepi berbeza secara bergilir-gilir setiap hari.
Bakar-Bakar Muara
Setiap buffet semestinya seharusnya mempunyai hidangan bergoreng dan panggang. Pengunjung dapat menikmati hidangan ini di live roasting station, ‘Bakar-Bakar Muara’ di belakang restoran, di tepi pintu masuk.
Bakar-Bakar Muara akan menampilkan hidangan kegemaran rakyat Malaysia, iaitu Kambing Golek yang akan dipanggang menggunakan dua resepi berbeza secara bergilir-gilir setiap hari.
Bakar-Bakar Muara
Setiap buffet semestinya seharusnya mempunyai hidangan bergoreng dan panggang. Pengunjung dapat menikmati hidangan ini di live roasting station, ‘Bakar-Bakar Muara’ di belakang restoran, di tepi pintu masuk.
Bakar-Bakar Muara akan menampilkan hidangan kegemaran rakyat Malaysia, iaitu Kambing Golek yang akan dipanggang menggunakan dua resepi berbeza secara bergilir-gilir setiap hari.